פסק-דין בתיק בג"ץ 5677/05
|
בג"צ בית המשפט העליון בירושלים |
5677-05
1.8.2005 |
|
בפני : 1. דורית ביניש 2. מרים נאור 3. אסתר חיות |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. זוהאדה דינה 2. שלאלדה זיאד חלף ואח' |
: 1. משרד הפנים סניף עפולה 2. שר הפנים עו"ד רננה קידר |
| פסק-דין | |
השופטת מ' נאור:
העותרת מס' 1 אזרחית ישראל והעותר מס' 2 תושב איזור איו"ש מבקשים כי נורה למשיבים לאשר את בקשתם ל"איחוד משפחות". עוד מבקשים העותרים צו ביניים בו תאושר שהותו של העותר מס' 2 בארץ עד מתן החלטה סופית בעתירה.
העותרים, אשר נישאו ביום 30.11.2002, טוענים בעתירתם כי בקשתם ל"איחוד משפחות" נדחתה מאחר ולא המציאו הסכם נישואין. לטענתם, הם פנו עשרות פעמים למשיב על מנת לחדש את בקשתם ל"איחוד משפחות" אך נדחו בטענה שהסכם הנישואין שלהם אינו תקף ועקב החלטת הממשלה מיום 12.5.2002 (להלן: החלטת הממשלה). העותרים מציינים את נסיבות חייהם הקשות וכן מדגישים כי העותרת מס' 1 נמצאת בחודש השישי להריונה.
בתגובה מקדמית של המשיבים נמסר כי בקשת העותרים ל"איחוד משפחות" הוגשה ביום 29.4.2004 ונדחתה עוד באותו היום לאור חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003 (להלן: החוק).
דין העתירה להדחות על הסף. העותרים נישאו לאחר שהתקבלה החלטת הממשלה. לפיכך, הבקשה בהכרח הוגשה לאחר המועד הקובע (12.5.2002) ובנסיבות אלה על פי החוק - שתוקפו הוארך בצו האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה)(הארכת תוקף החוק) (מס' 2), התשס"ה-2005 עד ליום 31.8.2005 - לא ניתן להיעתר לבקשה. יצויין, כי בבית משפט זה תלויות ועומדות עתירות עקרוניות התוקפות את החלטת הממשלה ואת חוקתיותו של החוק. זכותם של העותרים שמורה להם לשוב ולפנות למשיבים במידה ויחול שינוי במצב המשפטי הקיים.
העתירה נדחית אפוא על הסף וממילא נדחית הבקשה לצו ביניים.
ניתן היום, כ"ה תמוז, תשס"ה (1.8.2005).
ש ו פ ט ת ש ו פ ט ת ש ו פ ט ת
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. עע התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|